Cantabile 


 

Cantabile Kampenhout

       

   Home                     Ooit aan zingen gedacht?

 

 

 

Omtrent Cantabile

 

Facebook

 

Concerten

 

Agenda koor


Onze dirigent

 

Koorreis Alsfeld

 

Wil je ook zingen?

 

 

Ledenpagina

 

 

Foto-Archief

 

Contacteer de webmaster

 

 

Met dit filmpje krijg je al een eerste indruk

 

Cantabile wil graag zingen.

Wil je een gastoptreden of een gezamenlijk concert.

 

Contacteer ons

 

 

ZINGEN

Je hebt het of je hebt het niet ...  Maar de meeste mensen hebben het wel: de gave van om klanken voort te brengen die men als 'zingen' bestempelt. Zingen is niet alleen een uiting van 'goed gezind'. Het is een onrechtstreekse communicatie met de buitenwereld. Maar zingen is vooral ook een manier om het goede humeur actief te ondersteunen. Zingen doet iets. Het helpt je vooruit. Fysiologen zouden zeggen dat het de serotonine vrijmaakt die ons opwekt. Hoe dan ook, zingen is gezond.

OOK AAN GEDACHT

Geef nu maar toe: heb je ooit niet eens gedacht, bij het horen van een koor: dat moet plezant zijn! Wel, we kunnen je alvast in deze gedachte volledig gelijk geven: zingen is plezant. Dat is best te begrijpen: als gewoon zingen al een aangenaam gevoel geeft, hoeveel meer deugd beleef je dan aan een mooie samenzang? Wat je alleen niet kunt, kan je wel in een koor: de harmonie tussen de vier stemgroepen horen en dat voelen tot in je ziel.

Welaan dan: "zit daar niet te zitten" zoals Van het Groenewoud zegt, pak je telefoon of je toetsenbord en stuur ons een berichtje. Het beste wat je kan doen is eens komen kijken (en mee neuriƫn) tijdens een repetitie. Ze vinden elke week plaats in Lokaal Beethoven in de Cultuurberg, Bergstraat 15 in Berg-Kampenhout, elke dinsdag om 19:55 u.

Kom van de sfeer proeven, en als het je aanstaat, maak de sprong.

      

NOTEN LEZEN?

Ja maar, moet ik dan geen noten kunnen lezen? Dat hoeft niet. Het is een stuk makkelijker als je wel noten kan lezen, omdat je dan sneller een nieuw kan aanleren en thuis wat kan oefenen. Lees je geen noten, dan is het vooral oefenen tijdens de repetities en de melodie van buiten leren.
Het mooie aan een koor is dat je er nooit alleen voor staat: al luisterend naar de buurman/vrouw die de melodie al beter kent, kom je er snel in.

CONTACT

Met wie neem ik contact op om eens te kijken?
Dat kan met voorzitter Suzanne POELS 016 65 54 38 of stuur een mailtje naar koor.cantabile@gmail.com. Jaarlijks houden we een paar open repetities.

Hoe dan
ook, je bent van harte welkom.


Open Repetities