Cantabile 


 

Cantabile
                    Kampenhout

       

   Home                     De levensloop van Cantabile

 

 

 

Omtrent Cantabile

 

Facebook

 

Concerten

 

Agenda koor


Onze dirigent

 

Koorreis Alsfeld

 

Wil je ook zingen?

 

 

Ledenpagina

 

 

Foto-Archief

 

Contacteer de webmaster

 

 

Met dit filmpje krijg je al een eerste indruk

 

Cantabile wil graag zingen.

Wil je een gastoptreden of een gezamenlijk concert.

 

Contacteer ons

 

 

Ontstaan

Cantabile toont zich sedert 1973 een alerte cultuurvereniging. Haar activiteiten zijn niet alleen hoorbaar in de gemeente Kampenhout zelf. Het koor heeft al die tijd geen moeite gespaard om Kampenhout op de kaart te zetten door de vele contacten elders in Vlaanderen en in het buitenland.

Cantabile heeft bijgedragen aan de integratie tussen de oorspronkelijke streekbewoners en inwijkelingen door een aantrekkelijk cultuurproject aan te bieden: zingen als koor met een grote variatie aan muzikale stijlen.

Gemeenteverbondenheid

Van  begin af aan heeft Cantabile samen met andere Kampenhoutse verenigingen meegewerkt aan culturele projecten. Al in 1983 organiseerde het koor een benefietconcert voor Ons Tehuis Brabant en eind 2004 zong Cantabile in benefiet voor de Nationale Diabetesdag in Elewijt. Denken we ook aan Eurofonia in 2000, kerst- en samenzang in december 2004 en 'Kampenhout zingt en musiceert' in januari 2005. In juni van dat zelfde jaar nam Cantabile deel aan de '24 uur van Berg' en een half jaar later luisterden we de kerstviering van Ons Tehuis Brabant op. 'Kaffee Cantabile' in februari 2006 werd samen met Jong Cantabile gebracht.


Een open blik op de wereld

Dat wordt aangetoond door niet alleen klassieke muziek te brengen, maar ook 20ste eeuwse medleys ('Cabaret' in 1998 en 'Kaffee Cantabile' in 2006) en Latijns-Amerikaanse muziek ('Tussen hemel en aarde' in 2002). Voor vele koorfans was dit concert één van de meest originele en gesmaakte, een boodschap waarmee verder gewerkt werd en waaruit het concert 'Tequila Samba' werd gecreëerd.

Cantabile staat ook open voor samenwerking met koren in de wijdere omgeving. Daaruit zijn gezamenlijke concerten gegroeid met uitvoeringen op diverse plaatsen in België en elders. We organiseerden meerdere koorreizen (Parijs, Keulen, Berlijn, Poznan, Barcelona en Praag ...) en namen deel aan talrijke koorwedstrijden en werkten intens samen met ander koren, onder meer Sine Nomime uit Lier. In 2004 organiseerden we een Mozartconcert met het bevriende koor Pro Arte uit Leuven en het strijkersensemble Toxandria.

Verder zijn er de uitvoeringen van Carmina Burana van Carl Orff in Keulen en Parijs, en de viering van de Vlaamse componist Lode Dieltjens te Berlaar.

In mei 2005 vormden we samen met koren uit Leuven (Pro Arte en Blij Rondeel) en Elewijt (Portie Gemengd) een tijdelijke koorfusie 'het Duma-koor Vlaanderen' (naar onze toenmalige dirigente Liliana Duma). Onder deze naam traden we aan op de Internationale Korenfestivals van Praag, Thüringen (april 207) en Berlijn (oktober 2008).

In juni 2011 stond een vierdaagse trip naar Canterbury op het programma. We luisterden een Anglicaanse Misviering met Latijnse gezangen op in de parochiekerk van Faversham. Na een uitgebried bezoek aan Canterbury was en recital in het hoogkoor van de Kathedraal van Canterbury, de kers op de taart. In september van dat jaar namen we deel aan Aarschot volkoren.

In 2014 was het thema van ons concert 'Oorlog en Vrede'. Met 'Habanera' in 2016, gingen we een heel andere toer op met een bloemlezing van opera en operettemuziek.