Concerten

 

 

Omtrent Cantabile

 


 

Concerten

Agenda

 

Wil je ook zingen?

 

Foto-Archief

Ledenpagina

 

 

Contacteer de webmaster

 

 

Met dit filmpje krijg je al een eerste indruk

 

Cantabile wil graag zingen.

Wil je een gastoptreden of een gezamenlijk concert.

Contacteer ons

   


Menige viering (huwelijk, lustrum, inhuldiging) werd door Cantabile opgeluisterd. In 1993 vond te Kampenhout, in samenwerking met de toenmalige Federatie voor Jonge Koren, “Kantanders” plaats. Dit was een groot kooratelier met “koorzingen op een andere wijze” als hoofdthema.

Als eigen concerten vermelden we graag Laetatus sum (2000). In 2001 brachten we de concerten Baroquinerie en And give you peace en in 2002 Tussen Hemel en Water met onder meer de Misa Criolla van Ramirez. In 2003 vierden we feest met de 30e bekoring van Cantabile waarbij we een muzikale trip maakten naar Oost-Europa. We sloten het feestjaar af in 2004 met de jubileumviering 3X muziek.

 

 

 

        

 

In 2007 voerden we een gevarieerd programma op "Cantakriebel" en “Tussen kerk en kroeg”.

      

Een gesmaakte Misa Criolla kon het publiek zeer boeien.

Het thema van het concert in 2008 speelde met de letter B “ Van Bach tot Beatles”, waarin John Gevaert een piano-intermezzo bracht met L. van Beethoven.

 

In december 2009 was er ons dubbelconcert "Berg-Nederokkerzeel Classics". We brachten pareltjes van sacrale muziek. Van Bach, over Mozart naar Barber. Na de pauze vertolkten we minder bekende kerstliederen. Dat het ondertussen buiten naar hartelust sneeuwde kon voor ons de pret niet bederven. Er waren op beide voorstellingen, ondanks de gure weersomstandigheden, toch nog tachtig en honderd aanwezigen.

 

"Liederen uit de Romantiek" was het thema van ons concert Romanticanta in februari 2011. In de romantische periode van de klassieke muziek maken componisten steeds grotere composities met steeds meer noten en moeilijkere ritmes. Er is veel drama en emotie te horen. Alles draait om wat mensen voelen, fantasie en de natuur. Veelvuldig terugkerende thematiek omvat dan ook onder andere de verheerlijking van de liefde (zowel de ideale als onmogelijke), hang naar het nostalgisch verleden, hernieuwd enthousiasme voor de natuur, de dood en de spontane en subjectieve menselijke emoties als vreugde, verdriet, verwondering, angst, pijn en verlangen.

 

In 2012 was liefde het centrale thema van ons concert.
"All you need is love", met bekende en minder gekende liederen.

 

 

 

 

Passieconcert 31 maart 2019